Atelier Fleuriste

Asphalt Shingles

Chieri (TO), 2002 / 2008

Roof made with Prestige Compact metal shingle by Tegola Canadese

The project, which includes the complete renovation of a nineteenth-century brick house and the construction of a new building in the internal garden, stems from the desire to strongly mark the presence of an uncommon place, inside a disorderly urban context, caught between memories of the rural town and the recent building interventions. The functional program provides for the creation of exhibition, commercial, residential and informal spaces designed in a flexible way, adaptable to the different needs of the principal. The intervention is divided into two building blocks, formally very different, one conceived as a large showcase-square on Via Andezeno, the other as an isolated pavilion inside the garden open to the public, visible from the street through perspective glimpses.

The renovation of the brick building provides for keeping the central portion intact with all its characteristics: the vaulted roofs, the windows, the plaster and the decorations, while on the sides the original shape of the building has been reconstructed with a large full-height window towards the street and an iridescent copper cover towards the courtyard. The interior space is completely open and is articulated around a large full-height void, crossed by walkways and designed to accommodate large-sized installations and lighting elements. The cooling system of the window consists of a veil of running water that transforms the entire front of the building into a real monumental fountain: the street thus becomes a square, a public space of reference for the entire urban context. The pavilion inside the garden consists of an articulated and fluid plastic volume, raised from the ground by large concrete partitions and covered with a broken brick cover that gives it a strong material character.

Finally, the garden, which includes a public parking servicing the atelier, can be set up to directly communicate with the large void, inside the exhibition and commercial space, through a glass wall that can be opened, becoming the ideal place for outdoor installations and events.

Project details: Atelier Fleuriste and private home

Works: 2002/2008

Principal: Idea Fiori di Marco Segantin

Project: ELASTICO SPA – Stefano Pujatti

Product

Functionality and Design

Product

Compact

Prestige Compact roofing transforms a traditional roof into a prestigious architectural element. The natural oxidation of copper creates chromatic patterns that make your roof unique and precious.

Discover the product

WE ARE AT YOUR DISPOSAL

Fill out the form to request information

Vana Nava Water Jungle Park

Asphalt Shingles

Hua Hin Thailandia, 2014

Vana Nava Water Jungle is an oasis of fun in the heart of Hua Hin, Thailand, nestled in the lush landscape that engulfs the water park. Vana Nava’s Hua Hin Water Jungle incorporates iconic architectural and design elements with organically shaped canopies and a variety of exotic plants and tropical trees.

For this water park, the design and construction team created a 6400-square-metre jungle where nothing existed before, planting 200,000 trees and plants. Many of the trees are between 30 and 40 years old, recovered from areas involved in the construction of infrastructures or supplied by the landscape architect.

The designers refer to the site, which opened in 2014, as the first ecologically conscious water park in the region. The outstanding feature of Vana Nava Hua Hin Water Jungle is the synergy with nature and the integration of a water park in a tropical forest (The Green Mechanical Engineering).

To build this, they were inspired by the shapes of nature such as the leaves of trees or the fish in the sea but also by the lifestyle of fishermen in order to reflect the history of the seaside town of Hua Hin which has now become a very famous tourist resort in Thailand.

Project details: Water park

Works: 2014

Principal: Sino-Thai Engineering & Construction

Architect: WhiteWater West Industries

Designer: WhiteWater West Industries

Landscape Architect: Belt Collins

Mechanical/Structural Design: AE49

Product

Functionality and Design

Product

Master

Nature, as a source of inspiration, and industrial research coexist in the Master shingles, which guarantee durable high performance. Quality materials, combinations of overlapping layers and carefully selected colour shades allow creating roofs with a natural look and perfect waterproofing.

Discover the product

WE ARE AT YOUR DISPOSAL

Fill out the form to request information